The Sustainability Shift

Wat we doen

Gedragsverandering, Innovatie en Strategie

De overgang naar duurzaamheid zal veel veranderingen vergen, waaronder technologische en beleidsveranderingen, maar om die veranderingen effectief te laten zijn, moeten we ook overwegen hoe mensen en samenlevingen daadwerkelijk kunnen en zullen veranderen. We moeten erkennen dat mensen niet rationeel zijn en wat dat betekent voor hoe ze reageren op die technologische en beleidsveranderingen. Het zal vaak niet zijn wat u ervan zou verwachten. We moeten veel verder gaan dan het verhogen van het bewustzijn en het verstrekken van informatie. We moeten nadenken over hoe mensen daadwerkelijk veranderen, wat hen triggert en welke zaken het voor mensen gemakkelijker en beter zal maken.

Er is ook een rol om te kijken naar wat elders goed werkt, zowel op het gebied van gedragsverandering als duurzaamheid. We moeten zien wat ergens anders werkt en het overnemen of aanpassen aan de lokale context.

Wij kunnen helpen. Harmony bestudeert al vele jaren zowel duurzaamheid als gedragsverandering en weet heel goed hoe gedragsonderzoek wordt toegepast op beleid en programma’s. Ze heeft ook ervaring met de lokale overheid en public affairs en een opleiding in planologie. Ivo’s achtergrond als milieuadviseur, lokale politicus en public affairs-consultant geeft hem inzicht in zowel de technische als de politieke aspecten. Met banden in Noord-Amerika en Europa zijn we in een goede positie om Europese innovaties te helpen vertalen naar de Noord-Amerikaanse context (of vice versa). We zijn ook meertalig – we spreken beiden vloeiend Engels en Nederlands, en Ivo voegt Frans, Duits en Spaans toe aan de mix.

Onze diensten

Er zijn veel mogelijkheden op dit gebied. Sommige dingen waarmee we u kunnen helpen, zijn advies, onderzoek en schrijven. Uiteraard overlappen deze diensten elkaar en we staan zeker open voor andere mogelijkheden op dit gebied.

Advies

Wilt u dat iemand met u meedenkt over een strategie voor gedragsverandering? Wilt u dat iemand die strategie gewoon voorbereidt? Heeft u meer expertise en kennis nodig voor een bepaald project? Heeft u een probleem dat geanalyseerd moet worden en/of aanbevelingen voor actie nodig? Is er een ander probleem waarmee u op dit gebied worstelt?

Wij kunnen helpen. We zijn allebei ervaren consultants in onze andere business en brengen een breed scala aan kennis en vaardigheden mee.

Onderzoek

Heeft u meer onderzoek nodig naar een deel van gedragsverandering? Ontwikkelt u beleid of een plan dat mogelijk gedragsverandering inhoudt en wilt u weten wat elders heeft gewerkt? Is er een specifieke gedragsverandering die u hoopt te bereiken? Overweegt u iets nieuws te doen op het gebied van planning en beleid en wilt u onderzoeken wat er elders is gedaan? Wilt u meer informatie over een specifiek beleid of plan dat is geschreven in een taal die wij spreken? Wilt u meer informatie over wat er elders in Europa wordt gedaan? Zijn er nog andere gerelateerde vragen die u graag beantwoord zou willen hebben?

Wij kunnen helpen. We zijn allebei capabele en gekwalificeerde onderzoekers met brede achtergronden. We kunnen de relevante informatie voor u organiseren en samenvatten, in welke vorm dan ook.

Schrijven

Heeft u een tekst nodig op het gebied van gedragsverandering? Een rapport, een artikel, een blogpost, een paper of een ander soort publicatie? Iets om te informeren, te onderhouden of te overtuigen? Iets vlots of iets serieus? Iets korts of iets langs?

Wij kunnen helpen. We hebben allebei veel ervaring met het schrijven in verschillende vormen, stijlen en contexten. We schrijven ook allebei duidelijk, beknopt en logisch. We kunnen in het Engels of Nederlands schrijven.

Overig

Heeft u nog iets dat u wilt verkennen en denkt u dat we kunnen helpen? Heeft u een functie binnen uw organisatie waarvan u denkt dat we daarin goed op onze plek zouden zijn? Wat het ook is, aarzel niet contact op te nemen…

Neem contact met ons op!

Als dit interessant lijkt, neem dan contact op! Om dit te doen klik hier of op Contact hierboven.